• Gratis gepersonaliseerd wenskaartje
  • Binnen 1 á 2 werkdagen bezorgd (NL)
  • GRATIS verzending vanaf €38 (NL) €76 (BE)

    Suggesties

    Leonidas - 07 / Dec / 2023

    Wat maakt pure chocolade gezond?

    Pure chocolade staat bekend om zijn diepe, volle smaak. Wist je dat het niet alleen een genot is voor je zintuigen, maar ook gezondheidsvoordelen biedt? Chocolade is rijk aan antioxidanten, zit boordevol mineralen en is een goede bron van vezels. Dat maakt pure chocolade meer dan alleen een zoete verwennerij. 

    Wat maakt pure chocolade gezond?
    Nieuws

    Hoe zit het dan met bonbons, die verleidelijke kleine chocolaatjes die vaak met allerlei vullingen komen? Zijnbonbons met pure chocolade ook gezond? In deze blog duiken we in de wereld van pure chocolade en onderzoeken we of de gezondheidsvoordelen ervan ook gelden voor de verfijnde en luxueuze bonbons van Leonidas.

    Wat maakt chocolade gezond?

    Rauwe cacao, vrij van suiker en melk, is een schatkist aan voedingsstoffen. Je geniet van de goedheid van polyfenolen, cafeïne en theobromine en een vleugje tryptofaan. Daarnaast vind je in rauwe cacao vezels en mineralen, zoals calcium, fosfor, magnesium, ijzer en zink. Door deze stoffen krijgt chocolade de stempel ‘gezond’.

    Dit geldt dan met name voor pure chocolade. Als je van een stukje pure chocolade geniet, dan verbeter je niet alleen je humeur, maar ondersteun je ook de hartgezondheid en verbeter je zelfs jouw cognitieve functie. 

    Endorfine aanmaak door chocolade

    Het plezier van chocolade gaat verder dan de smaak. Wanneer je chocolade eet, maak je namelijk endorfines aan, die je humeur opbeurt en een gevoel van geluk geeft. Dit komt door de stoffen theobromine en fenylethylamine. Deze effecten vind je ook terug in bonbons. Kies dan het liefst voor een bonbon van pure chocolade met daarin jouw lievelingsvulling. Hoe hoger het cacaogehalte, hoe rijker de beloning voor je gezondheid, inclusief die weldadige boost aan endorfines.

    Antioxidanten in cocoa

    Cocoa, het hart van chocolade, zit vol met antioxidanten zoals flavonoïden. Deze krachtpatsers bestrijden vrije radicalen, verminderen schade aan de cellen en vertragen zelfs veroudering. Dat klinkt natuurlijk als de heilige graal. Als je dan bedenkt dat ze ook je hart gezond houden door je bloeddruk te verlagen en je bloedvaten te verbeteren, dan krijg je toch nog meer trek in die Leonidas bonbon?

    Voordelen voor hart- en vaatgezondheid

    Donkere chocolade is een echte bondgenoot voor je hart en bloedvaten. Dankzij zijn rijke gehalte aan flavonoïden, die als krachtige antioxidanten fungeren, is donkere chocolade een natuurlijke helper voor het verlagen van je bloeddruk en het in topconditie houden van je bloedvaten.

    Pure chocolade bevordert de bloedcirculatie en vermindert het risico op hartziekten. En dat is nog niet alles; bepaalde ingrediënten in chocolade hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat extra fijn is voor je hart.

    Maar let wel op: deze gezondheidsvoordelen zijn verbonden aan donkere chocolade die rijk is aan cacao en arm aan suiker. Ze gelden niet voor melkchocolade of varianten die erg zoet zijn. 

    Effecten op de hersenfunctie en stemming

    Het eten van pure chocolade verbetert ook je hersenfunctie en stemming. Deze chocolade, rijk aan flavonoïden, bevordert de bloedstroom naar de hersenen, wat kan leiden tot betere cognitieve vaardigheden en alertheid. Ingrediënten als theobromine en een beetje cafeïne geven een energieboost, terwijl fenylethylamine de afgifte van endorfines stimuleert, wat zorgt voor een goed gevoel.

    Mythen vs. Feiten

    Er bestaan veel mythen rondom chocolade. Zo zou chocolade acne veroorzaken of leiden tot gewichtstoename. Maar deze vooroordelen zijn niet zo zwart-wit als ze geschetst worden. Wij delen 3 mythen en de feiten. 

    1. Chocolade veroorzaakt acne

    Dit is een wijdverbreide mythe, maar acne en cacao lijken geen verband te houden met elkaar. Bij acne komen andere factoren kijken, zoals talgproductie en hormonen. Wel kunnen zuivelproducten en slechte koolhydraten acne verergeren, als je hier gevoelig voor bent. Is dat bij jou het geval? Kies dan voor pure chocolade met weinig suiker.

    2. Chocolade leidt tot gewichtstoename

    Dat chocolade automatisch leidt tot gewichtstoename, is niet helemaal waar. Gewichtstoename hangt af van de totale calorie-inname en niet van één specifiek voedingsmiddel. Zoals we eerder aanstipten, kan pure chocolade zelfs een gezond onderdeel zijn van je dieet. 

    Maar, zoals bij zoveel dingen in het leven, geniet met mate. Zoek een balans tussen genot en gezondheid, zodat elke bonbon een geluksmoment wordt.

    3. Chocolade is verslavend

    Chocolade bevat stoffen die een goed gevoel kunnen geven, maar deze zijn niet in voldoende mate aanwezig om een echte verslaving te veroorzaken, zoals bij drugs of alcohol. Het is dus geen verslaving, maar meer een ‘craving’, omdat we chocolade associëren met een fijn gevoel. 

    Palmolie vrije chocolade

    Bij Leonidas vinden we het belangrijk dat je op een verantwoorde manier geniet van onze chocolade. Met respect voor jouw gezondheid en onze planeet. Daarom kiezen we voor palmolievrije chocolade. Palmolie is namelijk rijk aan verzadigde vetten en wordt daarom geassocieerd met hart- en vaatziekten. Bij Leonidas kiezen we er daarom bewust voor om geen palmolie in onze bonbons te gebruiken. We maken onze pralines van 100% pure en duurzame cacaoboter en andere kwaliteitsingrediënten.

    Zijn Leonidas bonbons dan ook gezond?

    Nu wil je natuurlijk weten of de zintuigstrelende bonbons van Leonidas ook gezond zijn. Daarvoor duiken we in de basis van deze luxueuze chocolade.

    Het geheim van onze bonbons ligt in een mix van lokaal geproduceerde, kwalitatieve ingrediënten. De bonbons smaken zo puur, omdat ze gemaakt zijn van de beste cacao met natuurlijke vullingen. Dit resulteert in een rijke smaakbeleving, waarbij de voordelen van pure chocolade behouden blijven. 

    Voor de chocoladeliefhebbers die suiker willen vermijden, maar toch van de voordelen van pure chocolade willen genieten, biedt Leonidas ook suikervrije bonbons. Laat je verleiden en proef de uitzonderlijke klasse van Leonidas bonbons.

    Chocolade bonbons bestellen

    Ben je klaar om de smaak én kwaliteit van onze pure chocolade zelf te ervaren? Iedere bonbon is gemaakt van de beste ingrediënten die zowel verantwoordelijk zijn voor mens als planeet. Laat je verleiden door de kwaliteit van Leonidas bonbons en bestel nu, voor een smaakervaring die goed voelt en nog beter smaakt.

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Bonbons bewaren als een chocolatier
      12 / Apr / 2024

      Leonidas - 07 / Dec / 2023

      Bonbons bewaren als een chocolatier

    • Het verschil tussen bonbons en pralines
      08 / Feb / 2024

      Leonidas - 07 / Dec / 2023

      Het verschil tussen bonbons en pralines

    • Wat maakt pure chocolade gezond?
      07 / Dec / 2023

      Leonidas - 07 / Dec / 2023

      Wat maakt pure chocolade gezond?

    • Een Origineel Chocolade Relatiegeschenk
      07 / Sep / 2023

      Leonidas - 07 / Dec / 2023

      Een Origineel Chocolade Relatiegeschenk

    • Brievenbus Chocolade Cadeaus
      21 / Jul / 2023

      Leonidas - 07 / Dec / 2023

      Brievenbus Chocolade Cadeaus

    • Hoe maak je zelf bonbons zoals Leonidas
      20 / Jul / 2023

      Leonidas - 07 / Dec / 2023

      Hoe maak je zelf bonbons zoals Leonidas

    • Nieuw hoofdstuk voor Leonidas
      16 / Oct / 2022

      Leonidas - 07 / Dec / 2023

      Nieuw hoofdstuk voor Leonidas

    • Zomerse smaken bij Leonidas Bonbons
      23 / May / 2022

      Leonidas - 07 / Dec / 2023

      Zomerse smaken bij Leonidas Bonbons

    • Leonidas Bonbons: een werelds product
      15 / Feb / 2022

      Leonidas - 07 / Dec / 2023

      Leonidas Bonbons: een werelds product

    • Bonbon
      19 / Apr / 2021

      Leonidas - 07 / Dec / 2023

      Bonbon

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen