• Gratis gepersonaliseerd wenskaartje
  • Binnen 1 á 2 werkdagen bezorgd (NL)
  • GRATIS verzending vanaf €38 (NL) €76 (BE)

    Suggesties

    Leonidas - 12 / Apr / 2024

    Bonbons bewaren als een chocolatier

    Bonbons bewaren als een chocolatier
    Nieuws

    Bonbons bewaren als een chocolatier

    In een luxe doosje met een gouden voering prijken prachtige handgemaakte bonbons. De zoetste juwelen van allemaal. Heerlijke en unieke vullingen omhuld met smeuïge chocolade. In onze ervaring komt het niet vaak voor dat chocolade lang blijft liggen. Zeker onze bonbons niet. Die heerlijke cacaobommetjes zijn moeilijk te weerstaan. Maar stel: je hebt ijzeren discipline en je wil zo lang mogelijk van je bonbons genieten. Hoe kun je dat het beste doen? Wij geven je een aantal tips. 

    Waarom moet je bonbons goed bewaren?

    Als je hebt gezien met welke precisie en liefde onze bonbons gemaakt worden, dan weet je dat dit een product is om te koesteren. Gelukkig kan je bonbons best lang bewaren. Ook de verse handgemaakte varianten. Wanneer je bonbons tussen 15 en 18 graden en droog opslaat, kun je er tussen de 30 en 40 dagen van genieten.  Hiervoor zijn wel speciale bewaaromstandigheden nodig.

    Chocolade is gevoelig voor zijn omgeving. Het neemt vocht op, maar ook geuren. Als chocolade te veel temperatuurschommelingen ervaart, dan kan het gaan kristalliseren. Je overheerlijke bonbon verliest zijn glans en kan wit uitslaan.

    Smelt de chocolade te snel, dan kan er een korrelige textuur ontstaan. Zonde van het waanzinnige mondgevoel dat smeuïge chocolade kenmerkt. Maar bonbons reageren ook op licht. Als je ze op een zonnige plek op de salontafel bewaart, kan dit de kleur aantasten. En soms zelfs de smaak. Waar doe je dan wel goed aan? 

    Zo kun je bonbons langer bewaren

    Nu zul je denken: is er een manier om de houdbaarheid van bonbons te verlengen? Bewaar je jouw bonbons in een donkere en koele omgeving, dan heb je er tot 40 dagen plezier van. Dit kan prima in een lade met andere droge producten zonder sterke geuren. Liever niet in je kruidenkastje, maar wel in een lade waar bijvoorbeeld je ontbijtgranen staan. 

    Je zou chocolade bonbons ook kunnen invriezen, maar dit raden we niet aan. Door het vocht in de chocolade kunnen de bonbons in de vriezer wit uitslaan. Zonde! Ook kunnen in je vriezer geurtjes hangen die in de chocolade trekken. 

    Kun je bonbons bewaren in de koelkast?

    Natuurlijk, het bewaren van bonbons in de koelkast is mogelijk en in de warmere maanden bevelen we dit zelfs aan. Maar let op: voor een optimale smaakervaring is het belangrijk om de bonbons een kwartiertje voor het nuttigen uit de koelkast te halen. Door ze even de kans te geven om op adem te komen bij kamertemperatuur, komt de volledige beleving terug. De textuur van de crèmes en pralines verzachten subtiel, waardoor de bonbons weer echt een verwennerij zijn.

    Ook in de koelkast hangen geurtjes die je niet in je bonbons wilt hebben. Plaats de chocolaatjes daarom in een luchtdichte verpakking. Dit kan een speciaal ontworpen bonbondoosje zijn, maar ook een eenvoudig plastic bakje met een goed sluitend deksel. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je de bonbons ook eerst nog omwikkelen in een stuk aluminiumfolie of plasticfolie voordat je ze in de bak of doos doet. Op deze manier blijven de subtiele aroma's en smaken van de bonbons behouden.

    Kun je bonbons bewaren met warm weer? 

    Hete zomerdagen betekenen niet per definitie dat jouw bonbons (ook) gaan zweten. Met de juiste voorzorgsmaatregelen houden jouw bonbons het hoofd koel. Chocolade smelt namelijk als het boven de 29 graden wordt. Dan gaat de chocolade kristalliseren en kan er een witte aanslag op de chocolade komen. Dit noemen we een bloem, maar ziet er helaas minder sierlijk uit dan het klinkt. Bij warm weer kun je evengoed bonbons eten, als je ze op een koele en donkere plek bewaart. Bijvoorbeeld in de koelkast. 

    Geef je bonbons cadeau? Pak ze dan goed in 

    Bonbons als cadeau? Dat is altijd een goed idee. Wie wordt er nu niet gelukkig van heerlijke chocolade? Stop de bonbons in een stevige verpakking. Plaats er een laagje vloei- of zijdepapier op. Dat ziet er niet alleen mooi uit. Het biedt ook bescherming. Geef je de chocolaatjes in de zomer cadeau? Stop dan een verkoelend element bij of rondom de verpakking. Zo voorkom je dat de bonbons smelten of zweten. 

    Wil je jouw mooie lekkernijen graag aan de wereld laten zien? Hou ze dan uit direct zonlicht. Zo blijft de chocolade mooi en glanzend. 

    Leonidas bonbons laten bezorgen? Dat kan!

    Hoe zorgt Leonidas ervoor dat de bonbons met warm weer goed aankomen? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Onze witte tempex verzenddozen blijven op de juiste temperatuur en zorgen ervoor dat de bonbons niet smelten. En in de kartonnen dozen voegen we korrels of schuimpjes toe die zorgen dat er geen warmte kan doordringen. Als de buitentemperatuur boven de 25 graden uitkomt, dan sturen we jouw bonbons op met een coolpack. Dit verkoelende jasje zorgt ervoor dat de bonbons zo heerlijk en mooi blijven als ze horen te zijn. 

    Heb je na het lezen van de blog zin om je tanden in een bonbon te zetten? Neem dan even een kijkje in ons assortiment en kies jouw favorieten.

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Bonbons bewaren als een chocolatier
      12 / Apr / 2024

      Leonidas - 12 / Apr / 2024

      Bonbons bewaren als een chocolatier

    • Het verschil tussen bonbons en pralines
      08 / Feb / 2024

      Leonidas - 12 / Apr / 2024

      Het verschil tussen bonbons en pralines

    • Wat maakt pure chocolade gezond?
      07 / Dec / 2023

      Leonidas - 12 / Apr / 2024

      Wat maakt pure chocolade gezond?

    • Een Origineel Chocolade Relatiegeschenk
      07 / Sep / 2023

      Leonidas - 12 / Apr / 2024

      Een Origineel Chocolade Relatiegeschenk

    • Brievenbus Chocolade Cadeaus
      21 / Jul / 2023

      Leonidas - 12 / Apr / 2024

      Brievenbus Chocolade Cadeaus

    • Hoe maak je zelf bonbons zoals Leonidas
      20 / Jul / 2023

      Leonidas - 12 / Apr / 2024

      Hoe maak je zelf bonbons zoals Leonidas

    • Nieuw hoofdstuk voor Leonidas
      16 / Oct / 2022

      Leonidas - 12 / Apr / 2024

      Nieuw hoofdstuk voor Leonidas

    • Zomerse smaken bij Leonidas Bonbons
      23 / May / 2022

      Leonidas - 12 / Apr / 2024

      Zomerse smaken bij Leonidas Bonbons

    • Leonidas Bonbons: een werelds product
      15 / Feb / 2022

      Leonidas - 12 / Apr / 2024

      Leonidas Bonbons: een werelds product

    • Bonbon
      19 / Apr / 2021

      Leonidas - 12 / Apr / 2024

      Bonbon

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen