• Gratis gepersonaliseerd wenskaartje
 • Binnen 1 á 2 werkdagen bezorgd (NL)
 • GRATIS verzending vanaf €38 (NL) €76 (BE)

  Suggesties

  Leonidas Bonbons - 15 / Feb / 2022

  Leonidas Bonbons: een werelds product

  Leonidas Bonbons: een werelds product
  Nieuws

  Heb jij je weleens afgevraagd waar de heerlijke bonbons van Leonidas hun oorsprong vonden? Leonidas bonbons zijn al jaren een wereldwijd begrip. En zeg nu eerlijk; wie wordt er niet blij van een heerlijke doos bonbons! Voor velen is het Leonidas-moment niet meer weg te denken. Als lekkernij bij de koffie of als presentje voor Valentijnsdag, Pasen of Kerst. Toch zijn er maar weinig mensen die weten waar onze heerlijke bonbons nu eigenlijk écht vandaan komen. Want Leonidas bonbons zijn niet zomaar bonbons: het is een werelds product met een rijke geschiedenis. We nemen je mee naar het prille begin van Leonidas bonbons.

  Leonidas: een werelds product

  Waar je ter wereld ook komt; Leonidas bonbons zijn overal bekend. In de grote wereldsteden vind je bijna altijd wel een Leonidas winkel. De Belgische chocolade vindt zijn oorsprong, hoe kan het ook anders, in België. Toch is de chocolade ook al jarenlang geliefd in landen als Nederland, Frankrijk en Duitsland, maar ook in landen als Griekenland, Roemenië en Japan.

  Met verkooppunten over de hele wereld, durven wij gerust te stellen dat Leonidas een werelds product is. Niet alleen vanwege de wereldwijde verkooppunten; wist je dat de grondlegger van Leonidas geen Belg is, ondanks dat het merk zich in België voor het eerst vestigde?

  Brussel: het hart van Europa én van Leonidas

  Het is 1910; na zestien eerdere edities vindt van 23 april tot 1 november in Brussel de 17e wereldtentoonstelling plaats. Grote kunstwerken en uitvindingen vonden hun oorsprong tijdens eerdere en latere edities. Bekende uitvindingen en werken zijn bijvoorbeeld de Eifeltoren, de auto, de telefoon en het Atomium in Brussel. Maar ook de chocolade van Leonidas vindt hier zijn weg tot de harten van het volk in 1910!

  De grondlegger van onze heerlijke bonbons, Leonidas Kestekides, een van oorsprong Griekse banketbakker, neemt in 1910 deel aan deze wereldse tentoonstelling als lid van de Griekse delegatie van de VS. De jonge Griek volgde namelijk jaren daarvoor zijn ‘American Dream’ door te emigreren naar de VS. Dit wordt de eerste keer dat hij zijn producten voorstelt aan een divers publiek als die van de wereldtentoonstelling. Leonidas steelt hier de harten van de miljoenen bezoekers en een vervolg kan daarom niet uitblijven.

  De jonge banketbakker Leonidas keert daarom niet veel later voorgoed terug naar België, waar hij in 1913 niet enkel deelneemt aan een internationale tentoonstelling in Gent, maar waar hij ook zijn hart verliest aan een jonge Brusselse vrouw. In 1913 wordt ook de allereerste tearoom van Leonidas gevestigd in de stad Gent. Het merk Leonidas is geboren!

  Een familie met hart voor de zaak

  Al snel worden de heerlijke bonbons massaal verkocht aan het Belgische volk. Dankzij het groeiende succes van de eerste tearoom volgen er in de jaren daarna steeds meer locaties. Zelfs tijdens de Eerste Wereldoorlog vindt de bourgeoisie zijn weg naar Leonidas om te genieten van deze kleine geluksmomentjes. Het succesverhaal van Leonidas Kestekides waait dan ook al snel over naar het thuisland van Leonidas: Griekenland. In 1922 besluit de familie Kestekides om in Gent te komen wonen. Vooral Leonidas zijn neef Basilio is enorm betrokken bij het werk van Leonidas. Ze vullen elkaar perfect aan. Na de dood van Leonidas neemt Basilio niet voor niet het stokje over.

  Luxe chocolade voor iedereen

  De luxe chocolade bonbons van Leonidas zijn niet alleen populair vanwege de uitmuntende kwaliteit, maar ook vanwege de lage prijzen ten opzichte van andere chocolatiers. Het was altijd het idee van Leonidas Kestekides om de vreugde van het geven of krijgen van Leonidas bonbons voor iedereen toegankelijk te maken en te houden. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds het geval. Met onze klassieke verpakkingen kun je namelijk alle kanten op: van 250 gram tot 1 kilo. We hebben zelfs mini-doosjes voor twee tot acht bonbons!

  Wil je gaan voor een nog luxer geschenk voor een ander of voor jezelf? Bekijk dan zeker onze geschenkdozen. Al jaren favoriet zijn bijvoorbeeld ons fluwelen hart, vierkante verpakking Santiago en ronde doos Dora. De verpakkingen zijn er in klassieke uitvoering, maar kleuren ook mee met de seizoenen. Zo is het geven en krijgen van Leonidas bonbons altijd een feestje voor iedereen!

   

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Bonbons bewaren als een chocolatier
   12 / Apr / 2024

   Leonidas Bonbons - 15 / Feb / 2022

   Bonbons bewaren als een chocolatier

  • Het verschil tussen bonbons en pralines
   08 / Feb / 2024

   Leonidas Bonbons - 15 / Feb / 2022

   Het verschil tussen bonbons en pralines

  • Wat maakt pure chocolade gezond?
   07 / Dec / 2023

   Leonidas Bonbons - 15 / Feb / 2022

   Wat maakt pure chocolade gezond?

  • Een Origineel Chocolade Relatiegeschenk
   07 / Sep / 2023

   Leonidas Bonbons - 15 / Feb / 2022

   Een Origineel Chocolade Relatiegeschenk

  • Brievenbus Chocolade Cadeaus
   21 / Jul / 2023

   Leonidas Bonbons - 15 / Feb / 2022

   Brievenbus Chocolade Cadeaus

  • Hoe maak je zelf bonbons zoals Leonidas
   20 / Jul / 2023

   Leonidas Bonbons - 15 / Feb / 2022

   Hoe maak je zelf bonbons zoals Leonidas

  • Nieuw hoofdstuk voor Leonidas
   16 / Oct / 2022

   Leonidas Bonbons - 15 / Feb / 2022

   Nieuw hoofdstuk voor Leonidas

  • Zomerse smaken bij Leonidas Bonbons
   23 / May / 2022

   Leonidas Bonbons - 15 / Feb / 2022

   Zomerse smaken bij Leonidas Bonbons

  • Leonidas Bonbons: een werelds product
   15 / Feb / 2022

   Leonidas Bonbons - 15 / Feb / 2022

   Leonidas Bonbons: een werelds product

  • Bonbon
   19 / Apr / 2021

   Leonidas Bonbons - 15 / Feb / 2022

   Bonbon

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen